Prickels Agenda

17 & 18 april | 19 & 20 april

Kennisbijeenkomsten VHG/Prickels

Ga mee naar bloembollenspecialist JUB Holland!

In samenwerking met onze partner VHG (Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners) organiseren we in april speciale kennisbijeenkomsten bij bloembollenspecialist JUB Holland. Kies bijvoorbeeld voor een rondleiding door de Heemparken van Amstelveen, ontvangst bij JUB Holland en lezing van teeltspecialist Bram Mulder. Of voor een lezing van Steven Kamerling van NL Greenlabel over natuurinclusief en klimaatadaptief werken met een bezoek aan de Keukenhof. Bekijk het programma en meld je snel aan. Dat kan tot 22 maart.


17 en 18 APRIL 2023
 • 09.00 – 09.30 Inloop op locatie Heemparken Amstelveen (Amsterdamseweg 271, Amstelveen)
 • 09.30 – 11.30 Rondleiding door de Heemparken Amstelveen
 • 11.30 – 12.00 Vertrek richting JUB Holland (Robijnslaan 43, Noordwijkerhout)
 • 12.00 – 13.00 Lunch en Quiz bij JUB
 • 13.30 – 14.30 Lezing door Bram Mulder

Bram Mulder is teeltspecialist bij Agrifirm-GMN in de regio’s Duin- en Bollenstreek en Kennemerland. Agrifirm-GMN is een toonaangevende toeleverancier en adviespartij in de bloembollenteelt die in alle teeltregio’s Nederland en het buitenland vertegenwoordigd is. Zij voorzien de bollenteler van de meest actuele adviezen om hun teelt zo rendabel en duurzaam mogelijk in te richten. De inzichten voor deze adviezen worden verkregen met onderzoek dat wordt gedaan op het Expertisecentrum Bloembollenteelt. Op dit onderzoekscentrum wordt veel onderzoek gedaan naar de inzet van groene middelen in de bollenteelt als alternatief voor traditionele gewasbeschermingsmiddelen. Bram zal vertellen over hoe de bollenteelt anno 2023 is ingericht en met welke uitdagingen de bollenteelt te maken heeft op weg naar biologische teelt.


 • 14.30 – 15.00 Rondgang JUB Holland met een kijkje op de kwekerij, proeftuin en Bonte Berm.
 • Vanaf 15.00 Borrel


19 en 20 APRIL 2023
 • 09.00 – 09.30 Inloop op locatie JUB Holland (Robijnslaan 43, Noordwijkerhout)
 • 09.30 – 11.00 Lezing van Steven Kamerling: Natuurinclusief en Klimaatadaptief, een andere manier van kijken

Steven Kamerling van NL Greenlabel neemt je mee in de hedendaagse uitdagingen om tot een natuur inclusieve en klimaat adaptieve ontwikkeling te komen.


We zien zo langzamerhand wel dat de klimaatverandering en de teloorgang van biodiversiteit een impact maakt op ons alledaagse werkzaamheden en routine. Willen we echt met deze duurzaamheidsthema’s aan de slag dan zuleen we men anders moet gaan leren kijken en werken. Iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Welke kennis en kunde heb je tegenwoordig nodig om goed met deze thema’s aan de slag te gaan? Steven neemt je mee in een inspirerende lezing over de werkwijze van NL Greenlabel en hoe zij hebben geleerd anders te kijken.


 • 11.00 – 12.00 Rondgang JUB Holland met een rondleiding op de kwekerij, proeftuin en Bonte Berm.
 • 12.00 – 13.00 Lunch en Quiz bij JUB
 • Vanaf  13.00 Bezoek Keukenhof


Aanmelden

Aanmelden voor een van de dagen kan door een e-mail te sturen naar info@prickels.nl. Vermeld daarbij de dag van jouw voorkeur en het aantal personen. Let op: meld je voor woensdag 22 maart aan. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.